maanantai 8. marraskuuta 2010

Kankaanpainanta, seula














Paljon saatiin sitten aikaan kankaanpainanta viikoilla. :)



Minulle mieluisinta oli tuo merisuolalla "taiteileminen". Siinä haluttu kangas maalataan/värjätään ruiskuemulsiolla, jota käytetään myös ns. aurinkotekniikassa (apilapussukka on tehty hyödyntäen sekä aurinko- että merisuolatekniikkaa). Merisuola alkaa levitä kankaalla, tehden kankaaseen upeita kuvioita. Itselle kuvioista tulee mieleen revontulet. Kaakelilaatoilla sai myös upeita kuvioita painettua kankaaseen.


Seulan tekemiseen ja valottamiseen kuuluu monta vaihetta, jotka kannattaa tehdä huolellisesti, jotta seula onnistuisi heti ensimmäisellä kerralla. Seulan tekeminen käytännössä onnistuu kotonakin, jos omistaa UV-lampun, jolla kuviot valotetaan itse seulaan.







Itsellä tuli sitten tälläiset kuvat varsinaiseen seulaan:). Osa oppilaista piirsi itse kuvat, mutta itselläni ei ole sellaista taitoa, joten turvauduin valmiisiin kuviin. Vauva-repe ja felix-kissa pääsivät leikkimökin uusiin verhoihin ja Heath Ledger Jokeri-hahmona pääsee pian printiksi t-paitaan.







1 kommentti:

Riikka kirjoitti...

Hei! Miten olet tehnyt tuon seulan, löytyykö siihen netistä jotain ohjetta ja millä hakusanoilla kannattaisi hakea? Yksi nimitys tuolle on kai filmiseula, mutta sillä löytyy todella vähän tietoa!