tiistai 2. joulukuuta 2008

Hyvää Joulunodotusta!


Viime viikolla askarreltiin yhteisvoimin iso joulumobile koristamaan opistomme tuloaulaa. Siellä se nyt ilahduttaa talossa kävijöitä - kaikkia tasapuolisesti. Ilmavirta liikuttelee mobilen lumihiutaleita sopivan lempeästi - käynnissä on mukavansorttinen pikku lumipyry, mutta ei liian tuima viima!
Mobile tehtiin seuraavasti:
* Lumihiutaleet. Mobilen 'lumihiutaleet' virkattiin yksin- tai kaksinkertaisesta kalalangasta. Kuten oikeatkin hiutaleet, ovat meidänkin lumihiutaleemme kaikki keskenään erilaisia. Mutta - kuten kuvasta näkyy - sulassa sovussa keskenään! Jokainen kokeili oman makuunsa ja käsialaansa sopivia virkkausmalleja. Sopivia malleja löytyi esim. TAITO -lehdestä 1/ 2007. Virkkamisen jälkeen pienet hiutaleet prässättiin silitysraudalla ja isot tärkättiin sokeriveden avulla. Sokerivesitärkkäys lyhyesti: 1 dl kiehuvaa vettä + 1 dl sokeria sekoitetaan keskenään. Virkattu hiutale kastetaan sokerivedessä tai sokerivesi sivellään molemmin puolin liinaa ison pensselin avulla.

* Lisukkeet. Meidän mobilessamme on kimalluksena vanhoja kauniita piparkakkumuotteja sekä hopeanväristä lankaa. Muutakin sopivaa löytyy varmaan jokaisen kaapista ja nurkista.

* Mobilen runko/ kehikko. Mobilen runko tehtiin varastosta löydetystä yksinäisestä rukinpyörästä. Rukinpyörä maalattiin hiutaleteeman innoittamana valkoiseksi.


Ei kommentteja: